środa, 19 czerwca 2019
     
 
Misja i wizja szkoły - cel, do którego dążymy:
Szkoła przyjazna, bezpieczna, w której każdy uczeń osiągnie sukces na miarę swoich możliwości.

Menu
Edukacja
Osiągnięcia
Szkoła
Polecamy
AEHT
amso
WFOS
GEOUNI


OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"

Statystyki
Licznik: 2679361
Dzisiaj: 60
IP: 52.91.39.106

Aktualnie :
zalogowanych:
gości:

od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI

UROCZYSTE ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO
UWAGA!
Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2018/2019 odbędzie się 19. czerwca 2019 r. o godz. 8.30
autor: Mirek  2019-06-18        Skomentuj 0

,,Święto Wolnej Książki czyli Bookcrossing”
W dniu 12 czerwca 2019 r. grupa uczniów z klasy II B TZ- technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielem bibliotekarzem Justyną Kołecką uczestniczyła w obchodach ogólnopolskiej akcji czytelniczej ,,Święto Wolnej Książki czyli Bookcrossing”, organizowanej w Kutnie po raz piąty przez Miejską i Powiatową Bibliotekę Publiczną im. Stefana Żeromskiego. Celem akcji jest rozpowszechnienie czytelnictwa wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, którzy mogą wymieniać się przeczytanymi już książkami z innymi poprzez pozostawianie ich na półkach rozmieszczonych w wyznaczonych miejscach w mieście. W tym roku młodzież naszej szkoły miała szansę uczestniczyć w tzw. ,,flash mob”, który polegał na jednoczesnym, wspólnym czytaniu ulubionej zabranej ze sobą książki w miejscu, gdzie człowiek może się zrelaksować i odpocząć. Nasza grupa oddała się lekturze w otoczeniu zieleni parku im. Traugutta.
autor: Karolina  2019-06-17        Skomentuj 0

Warsztaty kulinarne
11 czerwca 2019 r. odbyły się "Warsztaty kulinarne" dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 4 w Kutnie. Tematem warsztatów były "Wariacje naleśnikowe". Uczniowie pod kierunkiem młodzieży z klasy I i III TZ - technik żywienia i usług gastronomicznych sporządzali naleśniki o rożnych smakach: szpinakowe, gryczane, klasyczne, orkiszowe. Po wykonaniu zadania wszyscy uczestnicy warsztatów wraz z opiekunami p. Jolantą Bujalską-Kowalczyk, p. Julitą Nowogórską oraz prowadzącą warsztaty p. Moniką Ziębińską zasiedli do wspólnej degustacji.

autor: Mirek  2019-06-11        Skomentuj 0

Dzień Kariery 2019 DoubleTree By Hilton Łódź
autor: Mirek  2019-06-11        Skomentuj 0

Uczniowie III ZSZ kucharz stażystami w renomowanym krakowskim hotelu
W dniach 3-6 czerwca 2019 r. uczniowie kl. III ZSZ kucharz: Adrianna Pęgowska, Izabela Błęcka, Damian Waśkiewicz, Wiktor Marciniak, Artur Witczak pod opieką Emilii Durki odbyli staż w renomowanym PURO HOTEL KAZIMIERZ w Krakowie. Stażyści poznali wszystkie elementy lokalu gastronomicznego, sporządzali różnorodne potrawy i co najważniejsze - stanowili część zespołu. Pięć dni spędzonych w Krakowie pozwoliło im poznać kuchnię z profesjonalnej i praktycznej strony. Szef kuchni, Miłosz Kowalski, nie krył podziwu dla umiejętności uczniów i ich zaangażowania. Dowodem jego zadowolenia z pracy stażystów była oferta pracy, którą do nich skierował. Przed uczniami teraz egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie, a kariera kulinarna stoi przed nimi otworem.
autor: Karolina  2019-06-10        Skomentuj 2

Obsługa uroczystości z okazji obchodów jubileuszu 65-lecia II LO
W dniu 8 czerwca 2019 r. uczniowie klasy II a TZ – technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z opiekunem – p. Mariolą Dębowską wzięli udział w obsłudze uroczystości z okazji obchodów jubileuszu 65-lecia II LO im. J. Kasprowicza w Kutnie. Tego dnia w Kutnowskim Domu Kultury odbył się koncert „Kasprowicz i przyjaciele”, a zwieńczeniem obchodów jubileuszu był tort, który serwowała nasza młodzież. Mimo upalnej aury uczniowie z wielkim zaangażowaniem obsługiwali licznie przybyłych gości. Takie doświadczenie na pewno wzbogaci ich umiejętności zawodowe i będzie przydatne w przyszłej pracy zawodowej.
autor: Karolina  2019-06-10        Skomentuj 0

Warsztaty dla dzieci SP Nr 2 w Kutnie
4 czerwca 2019 r. uczennice klasy II b żug: Magdalena Wrońska, Natalia Walicka, Sandra Skrodzka i Ola Stawiak wraz z opiekunem p. Moniką Gasik gościły na zajęciach technologii gastronomicznej dzieci z klasy I b Szkoły Podstawowej Nr 2 w Kutnie. Młodsi koledzy uczyli się techniki sporządzania ciasteczek ryżowych i drożdzowo-kruchych. Na zakończenie lekcji dzieci z radością degustowały efekty swojej pracy.
autor: Karolina  2019-06-10        Skomentuj 0

REJS ROZPOCZĘTY- SZCZECIN ZA NAMI, PŁYNIEMY DO YSTAD.
autor: Mirek  2019-06-08        Skomentuj 0

Prelekcja na temat zdrowego odżywiania w SP 4 w Kutnie
5 czerwca 2019 r. w Szkole Podstawowej nr 4 pani Joanna Andrzejewska wraz z Patrycją Ślebocką, uczennicą III klasy ZSZ kucharz, przedstawiła prelekcję na temat zdrowego odżywiania. Podczas wykładu zostały poruszone przede wszystkim aspekty związane z problemami żywieniowymi prowadzącymi do nadwagi i otyłości. Pani Joanna Andrzejewska pokreśliła rolę przygotowanego w prawidłowy sposób drugiego śniadania zjadanego w szkole oraz przypomniała zasady zdrowego odżywiania. Motywowała do regularnej aktywności fizycznej, kontroli masy ciała i wykorzystywania wskaźników mogących być sygnałem nieprawidłowości.
autor: Karolina  2019-06-07        Skomentuj 0


 
Projekt UE


ProjektRzadowy
zawodowcy
 


aktualnie nie jest prowadzona żadna ankieta

 
     

© 2003- 2017 Kutno
hosted & design www.troczewski.pl