środa, 14 listopada 2018
     
 
Misja i wizja szkoły - cel, do którego dążymy:
Szkoła przyjazna, bezpieczna, w której każdy uczeń osiągnie sukces na miarę swoich możliwości.

Menu
Edukacja
Osiągnięcia
Szkoła
Polecamy
AEHT
amso
WFOS
GEOUNI


OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"

Statystyki
Licznik: 2401614
Dzisiaj: 189
IP: 54.91.203.233

Aktualnie :
zalogowanych:
gości:

od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI

Spotkanie
Dania 18.04.2012 klasa I Technik Zawodowe - technik technologii żywności pod opieką Joanny Zielińskiej uczestniczyła w spotkaniu z fotografem przyrody p. Marcinem Nawrockim. Odbyło się ono w Muzeum Regionalnym w Kutnie. Młodzież mogła poznać nie tylko warsztat pracy fotografa ale także obejrzeć fantastyczne zdjęcia fauny i flory nie tylko naszego regionu. Byliśmy wszyscy pod ogromnym wrażeniem.
autor: Adam  2012-05-02        Skomentuj 0

Koncert ŁÓdzkiego Trio
25 kwietnia 2012r. w naszej szkole odbył się koncert „Muzyczny rejs” zorganizowany przez Łódzkie Biuro Koncertowe „Wirtuoz”. Już nie pierwszy raz gościliśmy artystów łódzkiej sceny, którzy kolejny raz wprawili nas w radosny, romantyczny nastrój, udzielający się nie tylko uczniom, ale również nauczycielom. Dodatkową atrakcją koncertu były konkursy dla uczniów, nagradzane małymi upominkami. Warto zauważyć, że podczas konkursu nie zabrakło również humoru i wspaniałej zabawy.
GALERIA
autor: Adam  2012-05-02        Skomentuj 0

Konkurs
      W dniach 20 - 23 kwietnia 2012r. odbył się w Rypinie  XXXVIII Ogólnopolski Turniej Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie. Turniej jest organizowany przez Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich, pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie. Naszą szkołę w II etapie turnieju reprezentowali uczniowie klas III i IV Technikum Zawodowego – technik technologii żywności: Malwina Popławska, Agata Raciniewska, Aleksandra Piechowska i Dawid Łuczak  pod opieką mgr inż. Elżbiety Olejniczak.    Po części testowej z zakresu technologii mleczarstwa 3, uczniów zakwalifikowało się do III etapu turnieju, który składał się z części testowej z ogólnej technologii żywności  i  części praktycznej polegającej na opracowaniu  projektu dotyczącego produkcji jogurtów  oraz części ustnej obejmującej pytania z zakresu surowców, technologii oraz techniki  i  BHP w przemyśle mleczarskim.
Malwina Popławska, Dawid Łuczak i Agata Raciniewska zostali finalistami  XXXVIII Ogólnopolskiego Turnieju Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie.
Turniej Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie jest zamieszczony w Wykazie turniejów i olimpiad tematycznych, związanych z wybraną dziedziną wiedzy zawodowej, których laureaci i finaliści są zwolnieni z etapu egzaminu pisemnego  potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.    Uczniowie byli przygotowywani przez nauczycieli przedmiotów zawodowych: mgr inż. Elżbietę Olejniczak, mgr inż. Emilię Durkę,  mgr inż. Leona Wieczorka.  Uczestnikom turnieju gratulujemy a uczniów zachęcamy do uczestnictwa  w różnych olimpiadach,  konkursach przedmiotowych  oraz  podejmowania trudu rywalizacji konkursowych, który może przynieść oczekiwane efekty.

autor: Adam  2012-04-30        Skomentuj 0

Kwiecień- miesiąc kultury zdrowotnej
W Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 w Kutnie w kwietniu podjęto szereg akcji promujących zdrowy styl życia:

1. Konkurs plastyczny na temat  „Wartość odżywcza a zdrowe odżywianie”, zorganizowany przez inż. Sylwię Buczkowską i mgr inż. Halinę Kacprzak. Nagrody otrzymały:
   I miejsce - Paulina Sakwa z klasy III TZ kelner
   II miejsce - Daria i Dominika Tokarska z klasy II TZ technik organizacji usług gastronomicznych
   III miejsce - Karolina Sowińska z klasy III TZ kelner i Piotr Zylak z klasy II ZSZ kucharz małej gastronomii
    Wyróżnienia przyznano Ewie Rutkowskiej i Marcie Sobierajskiej

2.   W dniu 23. kwietnia dla uczniów klasy II TZ technik organizacji usług gastronomicznych i III TZ technik technologii żywności mgr inż. Monika Gasik przeprowadziła prelekcję na temat „Zaburzenia odżywiania- anoreksja i bulimia”. Uczniowie z uwagą wysłuchali wyjaśnień, jakie są przyczyny tych chorób
i wyniszczające skutki dla organizmu człowieka.

3. Gazetka tematyczna przygotowana przez uczniów klasy II TZ technik hotelarstwa.

4. 26 kwietnia 2012 r. w stołówce szkolnej została zorganizowana akcja promująca zdrowie, zdrowy styl życia i odżywiania, zwłaszcza u osób starszych.
Pani     mgr     inż.     Mariola     Dębowska     wraz z uczniami klasy IV TZ – technik żywienia i gospodarstwa domowego przygotowała gazetkę propagującą zdrowy życia. Konsumenci odwiedzający stołówkę szkolną otrzymywali ulotki dotyczące zasad żywieniowych, do których należy się stosować 
w określonych chorobach oraz degustowali ciasteczka upieczone przez uczniów. 


      Wszystkie podjęte akcje cieszyły się dużym zainteresowaniem.
GALERIA
autor: Adam  2012-04-27        Skomentuj 0

Uroczystość zakończenia roku

Uroczystość zakończenia roku szkolnego przez klasy maturalne odbędzie się 27 kwietnia2012r. o godz. 11.45 w sali gimnastycznej.

Na uroczystości zakończenia roku szkolnego uczniów obowiązuje strój galowy.

autor: Adam  2012-04-24        Skomentuj 0

Apel dla uczniÓw

W dniu 26. marca 2012r.na 5 godz. lekcyjnej w naszej szkole odbył się apel dla uczniów klas I, II, III.

Program apelu był następujący:

1.Szkolne Koło Caritas zaprezentowało program artystyczny z okazji Narodowego Dnia Życia.

2. Prezentacja multimedialna przygotowana przez Szkolny Klub Europejski- Atrakcje turystyczne Danii.

3.Pani dyrektor Urszula Macioszczyk wręczyła nagrody laureatom drugiej edycji Konkursu Młody Kelner: 1 miejsceEwelina Dopieralska – kl. IV TZ kelner 2 miejsce –  Aneta Molenda – kl. IV TZ- kelner 3 miejsce –  Mariola Peda – kl. III  TZ kelner oraz Bartosz Bartosik  IV TZ - kelner Wyniki klasyfikacji zespołowej: 1 miejsce – klasa IVTZ kelner 2 miejsce – klasa III TZ kelner 3 miejsce – klasa II TZ technik organizacji usług gastronomicznych.

autor: Lewandowski  2012-03-28        Skomentuj 0

Nauczyciel ObrÓbki Mięsa w Szkole XXI wieku
Pani Joanna Andrzejewska i Pani Monika Ziębińska uzyskały Certyfikat udziału w projekcie: "Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku". Projekt współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego".
Gratulujemy!
Certyfikat
autor: Mirek  2012-03-26        Skomentuj 0

Drzwi Otwarte

24.03.2012 r. w godzinach 9:00-12:00 odbywały się w naszej szkole Drzwi Otwarte, podczas których uczniowie poszczególnych klas prezentowali kierunki kształcenia planowane w roku szkolnym 2012/2013. Gimnazjaliści mieli możliwość zapoznać się z bazą dydaktyczną szkoły. Dużą atrakcją była prezentacja zawodu kelner, wzbogacona pokazem obsługi kelnerskiej w wykonaniu uczniów kl. III TZ- kelner oraz pokazem barmańskim w wykonaniu ucznia kl. III TZ- technik hotelarstwa Michała Pawlaka, a także możliwość degustacji świeżo pieczonych ciasteczek i gofrów, wykonanych przez uczniów pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów  zawodowych. Gimnazjaliści z zainteresowaniem zwiedzali pracownie przedmiotów zawodowych i ogólnokształcących w naszej szkole. 

 Galeria

Zobacz materiał filmowy



autor: Lewandowski  2012-03-26        Skomentuj 0

Spotkanie Edukacyjne w Starostwie Powiatowym

W dniu 15 marca 2012 r. młodzież ZSZ Nr 2 pod opieką nauczycieli, brała udział w Spotkaniach Edukacyjnych, odbywających się jak co roku, w Starostwie Powiatowym w Kutnie. Naszą szkołę godnie reprezezentowali uczniowie z kl. III TZ-technik hotelarstwa, kl. III TZ-kelner, kl. III TZ-technik organizacji usług gastronomicznych.

Galeria

autor: Lewandowski  2012-03-26        Skomentuj 0


 
Projekt UE


ProjektRzadowy
zawodowcy
 


aktualnie nie jest prowadzona żadna ankieta

 
     

© 2003- 2017 Kutno
hosted & design www.troczewski.pl